Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

"En takk til deg, fordi du så meg, fordi du møtte mine behov og la tilrette, fordi du var rolig, fordi du ikke dømte, fordi jeg kunne være meg, fordi du hadde trygge og gode hender, fordi du ga meg omsorg, fordi du tok vare på meg, fordi du lot meg gråte. Jeg kommer til å savne timene hos deg" 

Gro


"Takket være deg så har jeg klart å feire jul med min familie med varmt hjerte og ro i hodet og kroppen. Jeg har ringt og ønsket godt nytt år uten å bli kvalm og uten å føle tvang. Det var frivillige telefonsamtaler. Tusen takk for hjelpen"

Vibeke

Pasienten:

“Kjetil” kom til klinikken og ønsket veiledning for nakkesmerter, dødsangst, hvordan takle stress i hverdagen og på jobben, og å samle tankene sine. Pasienten fortalte at han har slitt med disse lidelsene i mange år. Nakkesmertene har vært tilstede fire til fem år, og mer eller mindre konstant. Han føler seg mye sliten etter jobb og har derfor lite overskudd til trening og andre gjøremål.

Behandleren forteller:

I undersøkelsen av “Kjetil” finner jeg at han er lite tilstede i sin egen kropp og er stiv i nakken og ryggmuskulaturen. Vi blir enige om å starte behandling med massasje, meditasjonsøvelser og bevisstgjøring av spenningsmønstre og avspenning i kroppen. Det viktigste i starten av behandlingen er at Kjetil skal gjøres trygg og trives i behandlingsrommet. Det er også viktige å bygge en sterk relasjon gjennom tillit. Pasienten har utført øvelser som knebøy i stående, stramme låret i sittende, rulle foten på en trepinne for å få kontakt med fotbladet for å øke tilstedeværelse her og nå i kroppen. Dette for å lære å være tilstede her og nå. Nøkkelen til en velfungerende behandling er at dette foregår gradvis. Under øvelsene fokuserer vi på bevisstgjøring av forskjellen mellom anspent og avspent. Som del av behandlingen har jeg også brukt massasje og berøring for å øke tilstedeværelsen. Samtalene har dreiet seg om å reflektere rundt endringene som skjer, sette ord på hva “Kjetil” føler og forstå betydningen av de ulike kroppslige reaksjonene han møter.

Pasienten kan etter en periode med behandling fortelle at han fått noe økt treningslyst, at han forstår og kjenner i sin egen kropp bedre, og er blitt mer bevisst på hva det betyr å være tilstede her og nå. Han kjenner mer indre varme, trygghet og ro. “Kjetil” møter nå stressignalene i kroppen med vennlighet og ikke som fiende, slik han gjorde tidligere. Det er blitt endel av hans daglige rutine å utføre teknikker for å stresse ned kroppen. Dødsangsten og de ekstra slagene han følte i brystet er sjeldnere tilstede. Situasjoner som før var stressende, møter han med mer ro og trygghet.

“Tidligere kunne jeg ikke ha samtaler med kolleger og møte mennesker på grunn av stor uro, men nå klarer jeg å bevare roen.” – “Kjetil”

Han er også blitt bedre på å samle tankene på en oppgave av gangen. I hverdagen føler han at han er mye mer effektiv og bruker mindre energi ved utførelse av oppgaver. Smerten og stramhetsfølelsen i nakken har avtatt, og han har fått klarere syn. Stress kjennes hovedsakelig i brystet og det roer seg ned når han utfører jordingsøvelser. Styrken og frekvensen er redusert på pasientens tidligere opplevde øresus.

"Kjetil"

Takk!

Mitt lille jeg blir sett, hørt og forstått, jeg blir tatt imot med åpent hjerte, åpent sinn og med utrolige mengder empati. Det er så godt å kunne snakke med deg om det som kjennes stort og vanskelig, du møter meg med en omsorg og trygghet som gir meg håp for fremtiden. Du har alltid en løsning, en utvei når jeg føler det ikke er noen vei fremover. Jeg er så glad for at jeg møtte deg på min vei. Jeg kjenner at du reparerer mine fotspor slik at jeg kan bevege meg fremover, litt lettere for hver dag og med litt mindre smerter.

Jeg er evig takknemlig for all tiden jeg hittil har fått, der du gang på gang har dratt meg ut av mørket slik at jeg kan puste friere. Takk for at du er her.

Takk!

Randi


 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn